Apolitični

Svestrani prof. dr. Goran Sučić dobitnik nagrade Marka Marulića

Ni kiša ni tmurni oblaci nad Splitom nisu omeli uvaženog profesora s Filozofskog fakulteta u Splitu da posjeti Terracon u Gundulićevoj 36. Uistinu je naš sugovornik svestran i zanimljiv čovjek, svira nekoliko instrumenata, piše knjige i znanstvene radove, sklada glazbu koju drugi izvode, dobiva nagrade za doprinos u kulturi i znanosti, stvara likovne i slikarske uratke koje s ljubavlju izlaže u hrvatskim galerijama, prenosi svoje iskustvo i znanje splitskim studentima i još k tomu pronađe vrijeme za sebe i drage prijatelje te u opuštajućoj atmosferi zasvira klavir i baciti, kako kaže, pokoju „staru dobru besidu”.


Dr . Sučić je inače podrijetlom iz Livna, a gotovo cijeli život živi u Splitu gdje je završio srednju glazbenu školu i Pedagošku akademiju, dok je akademsko zvanje doktora znanosti dobio obranivši disertaciju na temu „Promjene u kurikulumu umjetničkih područja u odgojno-obrazovnom procesu”. Puno bi redaka trebalo ispisati o njegovom stručnom, znanstvenom, kulturnom, glazbenom i umjetničkom radu, ali valja istaknuti jednu od njegovih pet knjiga – „Odraslo djetinjstvo”, multimedijalni uradak koji je bio nominiran za nagradu Porin na području umjetničke glazbe. Osim toga, dobitnik je i županijske nagrade za kulturni i umjetnički doprinos, a osvojio je i Marka Marulića za doprinos u znanosti na što je posebno ponosan.
I naposljetku, kako ne bi baš sve o njemu napisali, predlažemo da pogledate video reportažu i sami se uvjerite u zanimljivost, elokvenciju i širinu razmišljanja našeg dragog gosta koji užurbano radi i onda kada se mnogi radije odmaraju.
Više u kategoriji: osobe , obrazovanje
D. Šabić, mag. nov.