Apolitični

[VIDEO] Svečanost na Medicinskom fakultetu u Splitu

Svečanost na Medicinskom fakultetu u Splitu

Povodom 20 godina Medicinskog fakulteta u Splitu na velikoj svečanosti koju je uveličala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović dodijeljene su dekanove nagrade najboljim studentima i pohvalnice, ali i priznanja najboljim nastavnicima i autorima najboljih radova i najboljeg štiva u protekloj godini. Također, i zahvalnice umirovljenim nastavnicima.

Prije samog dolaska u svečanu dvoranu okupljenim novinarima  kratko se obratila gospođa Grabar- Kitarović dajući na vrijednosti ovom događaju, ali i komentirajući što je trenutno prioritet u rješavanju  problema u državi. Svoje viđenje je također po dolasku na svečanost, javnosti iznio i prvi čovjek resornog ministarstva  gospodin Barišić kratko se osvrnuvši  na temeljne vrijednosti hrvatskog jezika i njegovu zakonsku utemeljenost.


Prigodnim govorima uz predsjednicu obratili su se dekan Medicinskog fakulteta Zoran Đogaš, rektor splitskog Sveučilišta Šimun Anđelinović, ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić i predsjednik HAZU-a Zvonko Kusić. Među uzvanicima su bili i bivši ministar Dragan Primorac, predsjednik saborskog Odbora za kulturu i kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara.


Ovom prigodom dekan je pozvao upomoć resorno ministarstvo jer nema dovoljno zaposlenih nastavnika da bi mogli nastaviti u istom kvalitetnom ritmu. Naglasio je kako kadra ima, ali nedostaje zaposlenih. Izrazio je nadu da će što više studenata naći posao.