Apolitični

Svečano otvoren 49. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2015.

Ovogodišnji 49. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2015. pod pokroviteljstvom ministarstva kulture RH svečano je otvoren u večeri posvećenoj novim skladbama te na poseban glazbeni način odao počast i priznanje njihovim autorima i izvođačima. Prije uvodnih pozdravnih riječi gradonačelnika Omiša i festivalskog predsjednika dr. Ivana Kovačića koji je službeno otvorio ovogodišnje druženje s klapama na omiškim trgovima, čast podizanja festivalske zastave imao je Edi Šegota, jedan od ponajboljih klapskih tenora današnjice, osvajač mnogih odličja na omiškom festivalu s klapama Crikvenica i Cambi.

Nastupilo je devet renomiranih klapa od kojih su svaka u svoje vrijeme ostavile glazbeni trag utkan u omiški festival, a to su klape Kampaneli Kožino, Mriža, Braciera, Neverin, Luka, Versi, Šufit i klapa Sinj. Posebni gost u ceremonijalu svečanog otvaranja bio glumac Joško Ševo koji je ozračje uveličao svojim maestralnim recitalima.


Premda smo na početku omiškog druženja, dodajmo i to kako će Festival dalmatinskih klapa potrajati sve do 25. srpnja, a već od idućeg petka s prvom izbornom večeri kreće „žestoko” odmjeravanje klapa za ulazak u veliku završnicu festivala.
Više u kategoriji: glazba
Foto: fdk.hr
D. Šabić, mag.nov.