Apolitični

Svečano otvoren 12. Vukovar Film Festival

Kratkometražnim moldavijskim filmom Cica maca (Salix Caprea) redatelja Valeriua Andriute, i dugometražnim igranim hrvatskim filmom “Za ona dobra stara vremena” redatelja Eduarda Galića, večeras je na terasi Agencije za plovne putove u Vukovaru svečano otvoren 12. Vukovar Film Festival (VFF) – Festival podunavskih zemalja.

Od 23. do 26. kolovoza na Festivalu će biti prikazano 60-tak kratkometražnih, dugometražnih i dokumentarnih filmova od kojih je njih 24 u službenoj festivalskoj konkurenciji za nagradu “Zlatni šlep”.

Otvarajući festival vukovarski gradonačelnik i izaslanik premijera Ivan Penava naglasio je da Vukovar kao mala sredina može izgurati ovakav festival samo angažmanom svih lokalnih struktura od gospodarskih subjekata do brojnih volontera.

Pozvao je na veliki pljesak direktoru VFF-a Igoru Rakoniću koji stoji iza organizacije festivala i čiji “…silni trud proizlazi iz emocije prema Vukovaru i prema filmu”.

Rakonić je, među ostalim, naglasio da ovogodišnji 12. VFF donosi čak 16 naslova s festivala u Cannesu i Berlinu od kojih je sedam nagrađenih.

Posebno je istaknuo da je kroz 12 godina VFF prikazao više od 900 filmova za preko 300.000 gledatelja, da je Vukovar ugostio preko tisuću umjetnika te 40 koncerata i toliko filmskih radionica.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Pixabay