Apolitični

Svečana promocija prve generacije magistara farmacije

Svečana promocija prve generacije diplomiranih magistara farmacije Sveučilišta u Splitu održana je u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta.
Kako je riječ je o zajedničkom petogodišnjem studiju, rezultatu uspješne integracije Medicinskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta, promotori svečanosti bili su prof. dr. sc. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta i prof. dr. sc. Igor Jerković, dekan Kemijsko-tehnološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Slobodan Brinić – prodekan za nastavu KTF-a, izv. prof. dr. sc. Olivera Politeo (KTF), prof. dr. sc. Ante Tonkić, prodekan za nastavu i studentska pitanja Medicinskog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Darko Modun, prodekan za studij Farmacije.
Promociji je prisustvovala i prof. dr. sc. Rosanda Mulić, prorektorica za nastavu Sveučilišta u Splitu.

Svečana promocija, čestitamo!


– Izabrali ste studij koji je prestižan, koji je zasigurno među težim studijima i današnjim danom slavite veliki uspjeh u vašem životu. Ono što je dobro je da postoji velika potreba za vašim zapošljavanjem, a vaša diploma prepoznata je svugdje i to je jamac vaše vrijednosti i zalog vaše sigurnost i- kazao je dekan Đogaš, zahvalivši se i svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspostavi studija Farmacije na Sveučilištu u Splitu.


– Vi ste prva generacija studenata studija Farmacije i sigurno ćete kao takvi ostati zapamćeni, savladali ste sve predviđene ishode učenja koji se mogu usporediti s drugim europskim sveučilištima. Vi ste i prva generacija koja može reći da je bila student dvaju fakulteta, što je izvrstan primjer funkcionalne integracije na Sveučilištu u Splitu. Također, mi nastavnici smo zajedno s vama stjecali prva iskustva na ovom studiju, slušali smo vaše sugestije i nastojali ih ugraditi u poboljšanje nastavnih procesa iduće generacije studenata – kazao je dekan Jerković istaknuvši i zasluge suradnika, Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode te povjerenstvu koje je prvo izradilo program studija koji je prihvatilo Ministarstvo te dekanima i nastavnicima na oba fakulteta.
Svečano na promociji…
Dekan Jerković pozvao je magistre da njeguju veze koje su izgradili studirajući preko alumni udruga oba fakulteta, a onima koji žele znanstvenu karijeru poručio je neka je grade na nekom od poslijediplomskih studija na našem Sveučilištu.
Promovirano je 22 magistra farmacije: Aljinović Dajana, Brakus Teuta, Cicvarić Lea, Čule Paško, Dragičević Renata, Goleš Andreja, Jukić Suzana, Jurić Diana, Jurkić Petra, Kokanović Terezija, Krce Matea, Labrović Nives, Leskur Dario, Marić Matea, Marijanović Dajana, Matas Kristina, Matas Martina, Milat Ana Marija, Salatović Zrinka, Surjan Nives, Šandrk Marina, Ugrinić Marija.