Apolitični

Sve što morate znati o najnovijem Marvelovu superjunaku koji ruši rekorde gledanosti!

Shang-Chi je najnovija zvijezda Marvelova filmskog svemira i mogao bi biti njegov sastavni dio sljedeće desetljeće, ali njegova povijest seže gotovo pola stoljeća unazad. Podrijetlo ovoga lika malo je problematično, ali modernizaciju je doživio i u stripovima i u debiju u akcijskom filmu koji uskoro stiže u kina

Čak i neki iskusniji obožavatelji i poznavatelji Marvelova filmskog svemira prvi put se upoznaju s ovim likom pa evo sedam stvari koje biste trebali znati o Shang-Chiju, junaku filma koji u Americi ruši rekorde na kinoblagajnama (zaradio je u prva četiri dana prikazivanja 90 milijuna dolara, a globalno je inkasirao 146,2 milijuna dolara).

Shang-Chija glumi Simu Liu, najpoznatiji po ulozi u seriji ‘Kim’s Convenience’. On je prvi glumac koji portretira Shang-Chija u akcijskom filmu i prvi azijski superheroj u filmu Marvel Studiosa. Slično kao što je to Robert Downey Jr. učinio s Iron Manom, pruža mu se prilika popularnost Shang-Chija dovesti na nove razine i ovaj lik učiniti poznatim. U razgovoru za Washington Post glumac je rekao da je oduvijek želio igrati superheroja u filmu i da razumije važnost prikaza toga da Azijat spašava stvar u tako visokoprofilnom filmu.

Ograničeno izdanje u kinima

Gledatelji koji ‘Shang-Chija’ žele vidjeti na kinoplatnima imat će samo mjesec i pol priliku za ostvarenje želje, a 45 dana nakon dolaska u kina film će biti dostupan na streaming platformi Disney Plus bez dodatne naknade (koja se nažalost ne može gledati u Hrvatskoj).

Cijeli članak možete pročitati na:

Foto: Profimedia / Autor: Walt Disney Pictures – Marvel St / AFP / Profimedia