Apolitični

Sve je spremno za Zagreb Guitar Festival

Prvi ciklus kreće na terasi Boogaloo kluba 14. lipnja nastupom Bireli Lagrenea, za mnoge najboljeg i jednog od najznačajnijih jazz i gipsy gitarista na svijetu

Zagreb Guitar Festival će se ove godine održati od 14. do 20. lipnja u zagrebačkom Boogaloo Clubu.

Festival će tijekom ljeta ponuditi dva ciklusa koncerta. Prvi ciklus kreće na terasi Boogaloo kluba 14. lipnja nastupom Bireli Lagrenea, za mnoge najboljeg i jednog od najznačajnijih jazz i gipsy gitarista na svijetu koji dolazi u goste našem Mati Matišiću. Dan kasnije, publika će uživati uz Miroslava Tadića koji će nastupati sa svjetski poznatom violinisticom Yvette Holzwarth, a 20. lipnja nastupat će sjajan mladi gitarist i pobjednik EuroString natjecanja, tzv. „Eurovizije klasične gitare“, Lovro Peretić te mladi hrvatski bend Ad Hoc.

Tijekom ljeta u planu je ciklus koncerata pet mladih europskih gitarista koji će nastupati pod zajedničkim nazivom Sound of hope, koncerti će biti na otvorenom, a ulaz slobodan.

Svi željni koncerata, dobre glazbe i talentiranih glazbenika detalje o Zagreb Guitar Festivalu mogu pronaći na službenoj web stranici Zagrebguitarfest.com, a ulaznice za koncerte dostupne su putem sustava Eventim.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Zagreb Guitar Festival