Apolitični

Sve je spremno za GAST u Areni

Početak ožujka, donosi još jedan veliki sajamski događaj Splitu, Dalmaciji i cijeloj Hrvatskoj. Naime, u srijedu, 2. ožujka, otvara se 21. međunarodni sajam GAST, koji će se po prvi put održati u Spaladium Areni. To je rečeno na konferenciji za novinare na kojoj je uz predstavnike organizatora sudjelovao i zamjenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević.
Ističući da će ove godine na sajmu sudjelovati 510 izlagača iz šest zemalja (Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije), Sanja Vuković Veić, direktorica tvrtke „Sajam Split“ – organizatora GAST-a najavila je da će se ove godine po prvi put održati i sajam sladoleda i slastica, ujedno prvi takve vrste u Hrvatskoj. Ona je najavila da će ove godine pokroviteljica sajma koji će se održati od 02. do 05. ožujka biti predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović, a njen izaslanik na otvaranju biti će župan Splitsko-dalmatinske županije Zlatko Ževrnja. Partner sajma biti će Brodsko-posavska županija.
U okviru sajma održat će se 21. Međunarodni sajam prehrane, 21. Međunarodni sajam pića, 21. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme, 21. Međunarodni sajam vina-Dionizijana, 11. Sajam kave, 11. Sajam namještaja –Furnitura, te 11. Sajam za turizam-Saturn.
Izražavajući zadovoljstvo da se i ove godine održava sajam koji tradicijom, kvalitetom, međunarodnim karakterom i brojem posjetitelja spada u vodeće događaje ove vrste u Hrvatskoj zamjenik Kovačević je izrazio uvjerenje da će i ovogodišnji sajam potvrditi poziciju ključnog mjesta za sklapanje kvalitetnih poslova, razmjenu poslovnih iskustva i novosti iz ugostiteljske i hotelske industrije. Tako Split, zahvaljujući i tradiciji GAST-a ide u smjeru pravog sajamskog grada, pri čemu je posebno značajna njegova edukativna komponenta“, kazao je zamjenik splitskog gradonačelnika naglasivši u tom kontekstu da će uz zagrebački sajam čokolade i u Splitu slatkoljupci napokon doći na svoje na sajmu slastica.
Pozivamo vas da u ovom tjednu posjetite splitsku Arenu i sajam GAST koji će vas u svakom pogledu iznenaditi.

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Turizam
Izvor i foto: split.hr
D. Šabić, mag. nov.