Apolitični

Sve je spremno za DA2 Film Festival filmova na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti

U petak, 22. listopada, u zagrebačkoj Uraniji počinje treće izdanje DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festivala, prvog međunarodnog natjecateljskog filmskog festivala u regiji i trećeg u svijetu koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti.

Festival otvara „Kuća Cardin“, film  P. Davida Ebersolea i; Todda Hughesa koji  traži odgovor na pitanje: tko je Pierre Cardin? Kakva priča stoji u pozadini ove legendarne ikone? Film Kuća Cardin pruža rijedak pogled na um ovog genija kao autorizirani dugometražni dokumentarac o životu i stvaralaštvu Pierrea Cardina, a dojmove o liku i djelu slavnog dizajnera otkrit će nam urednica i novinarka Vlatka Kolarović i odvjetnica Jadranka Sloković.

U subotu, 23. listopada očekuju nas dva uistinu izvrsna biografska dokumentarca. „Jørn Utzon: čovjek i arhitekt“ redateljica Lene Borch Hansen i Anne von Lowzow , dirljiva priča o jedinstvenom arhitektu i muškarcu, ispripovijedana iz perspektive njegovih najbližih, koji otvoreno i iskreno dijele anegdote i iskustva iz života s Jørnom.  Iza projekcije u Uraniji, o zanimljivom profesionalnom, ali i privatnom životu Jørna Utzona pričat će nam arhitektica Vedrana  Ergić i urednica i novinarka  Ivana Antunović Jović.

Ostatak programa i cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: DA2