Apolitični

Svakodnevica operne primadone splitskog teatra Terezije Kusanović

Terezija Kusanović, operna primadona HNK Split

Terezija Kusanović je operna diva Hrvatskog narodnog kazališta Split kojom se splitska kazališna kuća, ali i Splićani i Splićanke ponose.
Simpatije je osvojila nastupivši kao Carmen u istoimenoj operi, na zimu u splitskom teatru, nakon čega je opravdala očekivanja i u operi Madam Butterfly.
Briljiravši na sceni u izvedbi dva svjetski poznata operna naslova, splitska operna diva je svojim nastupom publiku koja je posjetila kazalište u svečanosti otvaranja 61. Splitskog ljeta oduševila u izvedbi opere Samson i Dalila gdje tumačila naslovnu ulogu.
U Terezijinom nastupu posjetitelji su mogli uživati i na Koncertu opernih arija u čast Marca del Monaca Gala i u nastupi na operi Ero s onoga svijeta u Vrlici na Česmi.
Operom Ero s onoga svijeta Terezija Kusanović je privela kraju ljetni angažman u sklopu 61. Splitskog ljeta, no unatoč tomu, neće se dugo odmarati. Zato smo je odlučili pozvati u Terraconov salon kulture i doznati kako izgleda svakodnevica operne primadone splitskog teatra Terezije Kusanović.

Više u kategoriji: glazba
Jelena Perko, mag. oec.