Apolitični

„Šuti moj dječače plavi” na drugačiji način

Duo The Blondes već je sa svoja prva dva singla zaokupio pozornost javnosti, kako specifičnim glazbenim izričajem, tako i činjenicom da duo čine dvije mlade glazbenice kojima pjevanje i gitara nisu mrski. Nakon dva autorska djela, u sklopu akcije „Zimzeleno, a novo”, obradile su pjesmu Novih Fosila „Šuti moj dječače plavi”, a njihova se obrada izuzetno svidjela i autoru ovog evergreena, Rajku Dujmiću!
Kako bi zaokružile cijelu priču, za staru pjesmu u novom ruhu snimile su i video spot na izuzetno zanimljivim lokacijama, a o istom su izjavile:
– Spotu, kao i pjesmi, pristupamo kao malom umjetničkom djelu, kratkom filmu. A priča spota je svemirska! Kako nam je i sama pjesma bila eksperiment, izlet van našeg kursa, tako je i radnja spota smještena u neko drugo vrijeme i prostor, gore među zvijezdama. Mi smo svemirske djevojke koje žive na nekom svom planetu i pjevamo tom plavom dječaku (glumi ga mladi plesač Toni Flego), inačici malog princa koji svira harmoniku i kojem pjevamo da šuti…Vrlo dvosmisleno! Lokacije snimanja su bile jako interesantne, npr. zvjezdarnica u Rijeci i špilja/kamenolom kod Buzeta…Naši redatelji Ira Tomić i John Kardum su svojeglavi i beskompromisni mladi umjetnici prepuni ideja i zato nam se i sviđa raditi sa njima, iako često „njurgamo” tijekom snimanja jer se moramo penjati na vrh brda u neku ledenu špilju i tamo provesti pola dana za par sekundi spota. Na kraju im uvijek zahvaljujemo i čestitamo, kao i ovog puta.

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: hamar-media.hr
D. Šabić, mag. nov.