Apolitični

Surfanje u zrakoplovima uskoro će biti brzo i stabilno kao da koristite kućni internet

Starlinkovi posebni terminali uskoro stižu i u zrakoplove pa će putnici u njima moći obavljati videopozive, igrati online videoigre itd.

Iako nam je danas svima potrebno vrijeme offline, odvojeno od ekrana, konstantnih obavijesti, mailova i informacija kojima smo bombardirani, neki su toliko ovisni o internetu da ne mogu zamisliti niti nekoliko sati leta avionom bez da su povezani. Iako je na mnogim letovima danas omogućen pristup internetu, iskustvo surfanja u oblacima ipak se ne može usporediti s kućnim ili mobilnim surfanjem.

Osim što je puno skuplje, veza je često nestabilna i spora. To bi se uskoro moglo promijeniti zahvaljujući Elonu Musku i Starlinku.

Surfanje internetom u zrakoplovima bit će isto kao da ste i kući, komentirao je na Twitteru Elon Musk. Za surfanje u zrakoplovima bit će dostupan poseban Starlink Aviation paket čije isporuke počinju sljedeće godine.

A ono što putnici u zrakoplovima s podrškom za Starlinkov internet mogu očekivati su brzine do čak 350 Mbps, uz latenciju od samo 20 ms zahvaljujući kojima će, naglašavaju iz SpaceX-a, moći koristiti neke internetske usluge koje trenutačno nisu moguće poput videopoziva, igranja online videoigara itd.

Izvor: ZDnet

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay