Apolitični

Suradnja koja obećava: Visoka škola ASPIRA i grupacija Swiss Education Group

Visoka škola Aspira postala je prvo visoko učilište u ovom dijelu Europe koje je potpisalo ugovor o suradnji i priznavanju diploma sa Swiss Education Group, grupaciji koja okuplja najbolje svjetske fakultete u hotelijerstvu i turizmu.

Prisjetimo se, 2. srpnja predsjednik Upravnog vijeća Aspire, g. Alen Jerkunica i predstavnik prestižne švicarske grupacije fakulteta Swiss Education Group, g. Alain Belizaire, potpisali su partnerski ugovor o trojnoj diplomi.

Jerkunica je tom prilikom istaknuo kako je velika čast što je jedna od najboljih svjetskih grupacija s dugogodišnjom tradicijom u visokom obrazovanju kadrova u hotelijerstvu i turizmu prepoznala Aspirin program studija Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu kao program koji prati najnovije svjetske trendove.
Alain Belizaire izjavio je kako oni imaju preko 2000 studenata iz više od 120 zemalja svijeta. Vjeruju da je ova suradnja s Aspirom ključna za ovu regiju i da će se svi projekti koje Aspira planira uspješno provoditi.

ASPIRA i Swiss Education Group

Na nedavnom predstavljanju prvog studija Gastronomije u okviru Aspire u Splitu događaju je prisustvovala regionalna menadžerica Swiss Education Group, gđica Jovana Pejčić, koja je istaknula kako je riječ o grupaciji koja okuplja pet prestižnih fakulteta za hotelijerstvo u Europi (Hotel Institute Montreux, Cesar Ritz Colleges, Culinary Arts Academy, School of Hotel Management, Swiss Hotel Management School) i koja ima razvijenu suradnju s brojnim hotelskim lancima poput Hilton hotela, Armani hotela, grupacije Hyatt, Marriott, Kempinski hotela, Four Seasons, Starwood i mnogim drugima. Osim razmjene studenata i nastavnika, studenti Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu imaju mogućnost nastavka studija na švicarskom fakultetu Hotel Institute Montreux prema prilagođenim uvjetima. Studentima se priznaje veliki dio položenih kolegija te imaju mogućnost stjecanja švicarske i američke diplome (Swiss Higher Diploma in International Hotel Management with Specialization from HIM, BBA in Hospitality Management with Specialization from HIM i American BBA in Hospitality Management from Northwood University, USA).


Ovom suradnjom potvrđena je akademska kvaliteta studijskog programa Međunarodnog menadžmenta u hotelijerstvu i turizmu i otvoren put u svijet vrhunske hotelijerske edukacije, kazala nam je u intervjuu menadžerica Pejčić koja rado dolazi u Hrvatsku, posjećuje Dalmaciju i posebno naš najsunčaniji otok Hvar.
U nastavku vam pogledajte intervju…