Apolitični

Suradnja Googlea i HTZ-a: Hrvatska nematerijalna baština od danas je dostupna na Googleu na stranicama “Croatia: Hearts & Crafts”

Turistički pobjednik Mediterana ima novog asa u rukavu za privlačenje turista, ali i promociju vlastite kulture. Hrvatska nematerijalna baština od danas je dostupna na Googleu na stranicama “Croatia: Hearts & Crafts” na hrvatskom i engleskom jeziku.

Hrvatska je jedna od zemalja s najvećim brojem predmeta nematerijalne kulturne baštine na svijetu. Ta je baština pod zaštitom UNESCO-a, a sad je dostupna i na internetu kroz suradnju Google Arts & Culture i Hrvatske turističke zajednice (HTZ)

Amit Sood, direktor Google Arts and Culture kaže da je 2020. godina bila izazovna za putnike širom svijeta.

Uvjeren je da će ovim projektom dodatno približiti bogatu tradiciju Hrvatske koja je već poznata po svojim prirodnim ljepotama i pitoresknim gradovima.

Dodajmo kako se korištenjem značajke Street View ljudi diljem svijeta mogu virtualno kretati po mnogim mjestima koja oduzimaju dah, a samo jednim klikom saznati dodatne informacije o hrvatskom blagu ili uroniti u fotografije visoke razlučivosti. Obiđite blistavu obalu i zaronite u kristalno čisto Jadransko more, istražite Korčulu, dom plesa mačeva Moreške ili otputujte do Omiša, gdje se održava Festival dalmatinskih klapa. Svratite na otok Lastovo, poznato po prirodnim ljepotama, venecijanskoj arhitekturi iz 16. stoljeća kao i tradicionalnom događaju – lastovskoj pokladi ili karnevalu. Svakako ne propustite posjetiti Dubrovnik i njegovu okolicu, jedno od najistaknutijih turističkih odredišta Mediterana.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay