Apolitični

Superliga nije mrtva, mogla bi započeti vrlo brzo i to u novom formatu!

Projekt Superlige lansiran je u travnju prošle godine, a onda je i neslavno propao u samo nekoliko dana pod pritiskom javnosti i navijača klubova koji su okupljanjima izrazili nezadovoljstvo potezom klubova za koje navijaju, ali i pod prijetnjama UEFA-e o sankcijama za one koji bi se u njoj natjecali. Taj projekt nije nestao niti su svi od njega odustali, a novi prvi čovjek Superlige Bernd Reichart tvrdi da bismo je mogli gledati vrlo brzo.

Nisu svi odustali od Superlige

Barca, Real i Juve i dalje su zagovornici te ideje koja bi pod vodstvom sportske razvojne kompanije A22 Sports Management, nadaju se u njoj, trebala svjetlo dana ugledati za tri godine. Ta kompanija je trenutačno uključena u pravnu bitku s UEFA-om na Europskom sudu pravde. Njen ishod utjecat će na izgled europskog nogometa pa će se vidjeti ima li UEFA pravo na tržišni monopol ili će biti omogućen nesmetan nastavak razvoja ideje o Superligi.

Ne bi bila zatvorenog tipa

Ono što je bilo zamjerano Superligi bilo je to da je ona zamišljena kao natjecanje najbogatijih europskih klubova u zatvorenom formatu iz kojeg se ne bi ispadalo niti bi se u njega ulazilo. UEFA je takvo što okarakterizirala kao suprotno ideji nogometa, a Reichart sad tvrdi da “format natjecanja neće biti problem” i da će “navijači podržati ideju”.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay