Apolitični

Sudjelovanje na Danima hrvatske kulture u Neu-Isenburgu

Sudjelovanje na Danima hrvatske kulture u Neu-Isenburgu

Ljubitelji i poštovatelji baštinske kulture i tradicije vidimo se u Neu Isenburgu!
U organizaciji Hrvatske zajednice “Kroatien eV Neu Isenburg” a pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata RH u Frankfurtu na čelu sa generalnim konzulom Vladimirom Duvnjakom, u Neu Isenburgu se u vremenu od 15. do 20. svibnja 2017. održavaju Hrvatski dani kulture pod nazivom “Hrvatska kultura, kreativnost, kulinarstvo”.

Primivši pozivnicu od Udruge Kroatische Gemeinschaft „Kroatien“ e.V. Neu Isenburg – Udruge Zajednica Hrvata “Hrvatska” iz New-Iseburga, Frankfurt da sudjelujemo na danima hrvatske kulture.

Organizator je izrazio želju da bi grupe ženske i muške gange, hercegovačkog bećarca, uz određene baštinske običaje bili rado viđeni i dragi gosti 19. i 20. svibnja 2017. i kako odbiti ovakav poziv kad je kultura i tradicija u pitanju.

Ovim putem se zahvaljujemo organizatoru na pozivu, a kako smo obećali Posebno ćemo objaviti sve one od kojih smo tražili potporu i koji su nas deklarativno podržali, a i one koji nisu našli vremena niti da nam daju bilo kakav odgovor.

Ganga je proglašena nematerijalnom kulturnom baštinom Hrvata i kao takvu zaštitio ju je i UNESCO i preporuča hitnu zaštitu.

I baš upravo stoga ćemo sudjelovati i biti nazočni ovom jedinstvenom događaju za Hrvate izvan domovine.

Ljubitelji i poštovatelji baštinske kulture i tradicije vidimo se u Neu Isenburgu!

Možete se prijaviti za događaj na facebook događaju https://www.facebook.com/events/613887215488075/ a sama večer se odvija u Hugenhottenhale.