Apolitični

U subotu počinje 51. PIF

Međunarodni festival kazališta lutaka, 51. PIF ove će se godine održati od 15. do 21. rujna i prikazat će najbolja dostignuća suvremene lutkarske umjetnosti iz Europe, Sjeverne i Srednje Amerike te Azije, a njegov program, najavljen kao lutkarski inovativan i poticajan, otvorit će u subotu predstava ‘Fantazija’ kazališta Zorin dom iz Karlovca.

Kako se ističe u najavi, nakon velikog prošlogodišnjeg jubileja, kada je slavio 50. obljetnicu, PIF i ove godine nastavlja prikazivati najbolja dostignuća lutkarske umjetnosti iz Europe i s drugih kontinenata, od velikih spektakala do tzv. malih formi, od značajnih predstava za odrasle do minijatura za najmlađe.

Cilj je festivala prikazati različita shvaćanja lutke, nove trendove u kojima se kombinira klasično lutkarstvo sa živom glumom, novim cirkusom i novim tehnologijama, te ukazati na pomicanje i širenje granica lutkarstva, a u svojem 51. izdanju, po riječima urednice programa Livije Kroflin, donosi lutkarski inovativan i poticajan te motivski raznolik program.

Cijeli članak možete pročitati na: culturenet.hr

Foto: Pixabay