Apolitični

Subotnji „trio” u Trogiru

Foto: http://cz.zimg.cz/

Koliko je zanimljiv i sadržajan zabavno-kulturni život tijekom ljeta u Trogiru govori podatak kako će iste večeri u gradu povijesne ljepote održati nekoliko zanimljivih događaja.

 

 

U jednom gostuju dragi prijatelji iz Slavonije, na drugom domaći i strani gosti mogu uživati u tradicionalnom trogirskom ljetnom karnevalu, a u trećem pogledati zanimljivu monodramu u gradskom muzeju. Idemo redom – „Slavonija s ljubavlju u srednjoj Dalmaciji” naziv je glazbenog programa u kojem će se predstaviti članovi KUD-a Petrijevci koji će kolom, pjesmom i slavonskim narodnim običajima dočarati djelić ravne i zlatne Slavonije u srcu Jadrana. Gosti iz kontinentalne Hrvatske s ljubavlju i strahovitom željom žele pokazati sve ljepote svog kraja koje su bogate običajima, tradicijom i kulturom, ali i Dalmatincima te njihovim gostima, a to će u narodnim nošnjama uraditi ove subote 25. srpnja 2015. na Trgu sv. Jakova s početkom u 20:30.

 

Isti dan, ali pola sata kasnije, kreće na najpoznatijem mjestu za šetnju, trogirskoj rivi, tradicionalni ljetni karneval koji priprema udruga Rašpin Jute. Svi te večeri mogu promijeniti lice, imena, i biti drugačiji u Trogirskom ljetnom karnevalu koji uz neke hrvatske gradove poput Makarske, Dubrovnika, Opatije i drugih, postaje i po ovoj zabavi prepoznatljiv i rado posjećen.

 

 

Trogirsko kulturno ljeto u subotnjoj noći također vam najavljuje monodramu imenom FreeDa u režiji Mie Biondić s glumicom Nerom Stipičević. Zanimljiva predstava održat će se s početkom u 21:00 u dvorištu Muzeja grada Trogira koji postaje na ovaj način omiljeno okupljalište trogirskih i dalmatinskih kulturnjaka.
Subota u Trogiru uistinu prednjači s događajima i zabavnim sadržajem koji će privući i one koji možda i nisu mislili doći. Slavonci sa svojim vizualnim i glazbenim izričajem, ljetni karneval i ples pod maskama s ugođajem iz veljače, ali uz poveće dnevne i večernje temperature zraka te monodrama u muzejskom dvorištu garancija su zabave u gradu čiju povijesnu ljepotu štiti UNESCO i to sasvim, složit ćete se, zasluženo.
Dođite u Trogir i zabavite se na najbolji način.
Više u kategoriji: turizam, kultura
Foto: tztrogir.hr
D. Šabić, mag. nov.