Apolitični

Subotnje glazbeno jutro u HNK Split

Subotnje glazbeno jutro u HNK Split

“Glazbeno jutro“ je humanitarni koncert koji će izvesti pijanistica Kristina Cvitanić, u subotu, 1. travnja, u Foyer-u HNK Split. Izvoditi će djela Mozarta, Beethovena, Chopina i Lista. Prikupljena sredstva namijenjena su udruzi “Vidim”. Koncert koji organizira Lions Club Marjan, počinje u 11 sati.

Lions Club Marjan je ženski klub koji je ove godine obilježio 19 godina svoga humanitarnog rada. Tijekom proteklih godina organizirali su niz humanitarnih akcija s ciljem pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Do sada su mnogi pomogli svojim donacijama zahvaljujući kojima su nabavljeni aparati za dijagnostiku vida za očni odjel KBC-a Split, 2 inkubatora za neonatologiju KBC Split, 20 semafora za slijepe i slabovidne osobe, pomoglo se u opremanju biblioteke Udruge slijepih i slabovidnih, sudjelovalo u izgradnji i opremanju kuće za siromašnu obitelj u Crivcu, izradila razglednica Dioklecijanove palače i vodič kroz grad za slijepe i slabovidne, nabavio printer na Brailovu pismu za Udrugu gluho-slijepih osoba Splitsko-dalmatinske županije, 4 invalidskih kolica za članove Udruge osoba s invaliditetom. Prikupljenim sredstvima pomažu se dječji vrtići koji skrbe o slijepoj i slabovidnoj djeci, pomaže se djeci oboljeloj od dijabetesa, starima i nemoćnima i obiteljima lošeg imovinskog stanja. Za dječji očni odjel KBC u Splitu nabavljen je tonopen-instrument za mjerenje očnog tlaka, dva panela za raspoznavanje boja, klimatizacijski uređaj za dječju očnu ambulantu, 3 perfuzora za Jedinicu intenzivnog liječenja KBC Split, aparati za tiskanje tekstila za udrugu “Lastavice”, a udruzi “Sindrom Down 21” pomoglo se za logopedski tretman najmljađih te u opremanju prostora.

Katre za koncert Kristine Cvitanić mogu se kupiti na blagajni HNK Split, u subotu, 1. travnja, od 9,30 do 11 sati.

Nadarena splitska pijanistica Kristina Cvitanić diplomirala je 2003. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Dalibora Cikojevića i Ljubomira Gašparovića (glasovir), Lidije Horvat Dunjko i Mladena Janjanina (komorna glazba) te Višnje Mažuran (čembalo). Četiri godine kasnije magistrirala je na istoj akademiji u klasi profesora Đorđa Stanettija nakon čega postaje član Zagrebačke koncertne direkcije. Osvojila je brojne nagrade, diplome i stipendije, poput prve nagrade na županijskom natjecanju komorne glazbe u Zagrebu, te prve nagrade na državnom natjecanju komorne glazbe u Vinkovcima. Izdala je album – koncertni snimak pod imenom »Večer sonate – Berg, Beethoven, Galuppi, Skrjabin«.