Apolitični

Studenti, šport i aktivizam na splitskoj Rivi…

Splitski sveučilišni športski savez i Studentski zbor realizatori su Studentskog dana športa u Splitu koji će se održati danas na splitskoj Rivi. Inače, zanimljivu manifestaciju organizira Hrvatski sportski akademski savez sa sveučilištarcima iz naših najvećih visokoškolskih središta. Svakako treba napomenuti kako je cilj projekta prvenstveno promocija studentskog sporta kao dijela akademskog života kojim se podiže kvaliteta studiranja i življenja te promocija pozitivnog studentskog aktivizma.
Nogomet, košarka, američki nogomet, stolni tenis, natjecanje u PES–u, poligonu izdržljivosti, igra graničara, potezanje konopa, skakanje u vrećama, sve su to športske igre i discipline u kojima će splitski studenti odmjeriti svoje kvalitete i fizičku izdržljivost. Također je najavljen i kviz znanja kao i različite inovativne rekreativne aktivnosti, a natjecati se mogu svi zainteresirani. Športski dan studenti završavaju ispred novog Studentskog doma u Kampusu kada će u 20 sati započeti koncert na kojem će studente zabavljati razni DJ-i. Dodajmo kako je
prvi Studentski dan sporta i aktivizma održan pod sloganom „Ulice su mjesto prijateljstva i druženja“, a akciju su prihvatila i dala podršku sva hrvatska sveučilišta kako bi studente potaknuli na kretanje i bavljenje športom.
Poseban naglasak studenti će ove godine staviti na događanja koja će u narednom periodu obilježiti i dati doprinos uzletu sveučilišnog sporta u Splitu i Hrvatskoj.

D. Šabić