Apolitični

Studenti o filmu „Ima li koga”

Promocijom filma „Ima li koga” nekako su ipak uz publiku, goste i uzvanike iz svijeta filma, glazbe, umjetnosti i fotografije, najzadovoljniji bili studenti Luka Čerjan, Katarina Romac i Ivan Baranović.
Zanimljiv filmski događaj okupio je splitske filmske umjetnike, ali i sve ljubitelje filma i kulture općenito. Premijera filma „Ima li koga?” koji potpisuje mladi autorski tim u produkciji osnivačka splitske TV Akademije, Stipe Latkovića, pokazala je još jednom kako je Split pravo izvorište talentiranih mladih budućih umjetnika, glumaca. Kao što nam je u razgovoru potvrdio prof. Slobodan Uzelac, film je poseban i po tome što progovara o problemima mladih, posrnulih osoba. Nekadašnji potpredsjednik hrvatske Vlade, gosp. Uzelac, već se godinama bavi problematikom probacije u hrvatskom društvu, te ističe da i ovaj film upozorava na manjkavosti sustava, i težeg povratka u društvo osoba koji su odrasli u hrvatskim domovima i sličnim institucijama.

Studenti o filmu „Ima li koga”


Kao što smo već prije istaknuli, na filmu „Ima li koga” surađivali su i iskustvom pripomogli Branko Ivanda, Milan Štrljić, Nenad Srdelić, Filip Radoš, Snježana Sinovčić, Monika Vuco, Jasna Utrobičić, Ratko Glavina i Nikola Ivošević.
Po završetku splitske premijere zamolili smo troje mladih talentiranih glumaca da nam kratko iskažu svoje impresije i glumačke želje po završetku studiranja. Riječ je o glavnom liku iz filma Luki Čerjanu te Katarini Romac i Ivanu Baranoviću.

Svakako čestitamo mladim i zanimljivim osobama koji će sigurno jednog dana svoje mjesto u glumačkom svijetu naći i u dokumentarcima ili pak TV filmovima.