Apolitični

Stručno predavanje Diane Dodd u Dubrovniku

Predavanje Diane Dodd „Europska gastronomska regija – kako povezati kulturni, socijalni i ekonomski regionalni razvoj” održat će se u Lazaretima 3. ožujka s početkom u 18 sati. Tako će Dubrovnik ponovno biti domaćin jednom zanimljivom predavanju međunarodnog karaktera s tematikom gastronomskih posebnosti područja, a sama moderatorica Diane Dodd je direktorica IGCAT-a (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism), mreže globalnih stručnjaka koji odabiru i dodjeljuju titulu europske gastronomske regije. Voditeljica je diplomskog studija kulturnih institucija i politike na Međunarodnom sveučilištu Katalonije u Barceloni i urednica niza publikacija iz područja kulturne politike i kulturnog menadžmenta. Bavi se pružanjem usluga stručnog savjetovanja brojnim kandidatima za Europsku prijestolnicu kulture, a trenutno je angažirana kao konzultantica za kandidaturu grčkog grada Rodosa za EPK 2021. godine. Projekt „Europska gastronomska regija” doprinosi boljoj kvaliteti života u Europi kroz isticanje gastronomske raznolikosti, edukacijom o zdravim načinima prehrane te održivosti i poticanju gastronomskih navika. Sudjelovanjem u projektu potiče se izgradnja regionalnih identiteta kroz vidljivost tradicionalne prehrane te stvaranje čvrstih veza između održivog turizma i kulture. Titula se dodjeljuje svake godine u dvije do tri regije kao poticaj za umrežavanje uslužnih djelatnosti, turizma, prehrane, kulture i zdravlja. Također se potiče ekonomski, kulturni, socijalni i održivi razvoj kao dio dugoročne regionalne strategije, a fokus je na inovaciji i učenju kako bi se razvila svijest o problemima u prehrambenim navikama. Dođite i upijte nova znanja o gastronomijama pojedinih područja.

Više u kategoriji: Obrazovanje; Hrana
Izvor i foto: dubrovnik.hr
D. Šabić, mag. nov.