Apolitični

Strasbourg: Mnogima najčarobniji Advent na svijetu

Od veličanstvene katedrale do najljepših gradskih trgova, Strasbourg, prijestolnica Božića, poziva vas da sudjelujete u najljepšem od svih praznika. Strasburški božićni sajam najstariji je u Francuskoj i jedan od najstarijih u Europi.

Tijekom božićnog sajma ambijent u Strasbourgu doista je jedinstven. Više od 300 drvenih koliba, raspoređenih po različitim trgovima u gradu, pozivaju vas na neka očaravajuća otkrića u bajkovitoj atmosferi! No, uz Strasbourg, božićne aktivnosti sele se i na okolna mjesta, a na vama je dakle da ovog prosinca posjetite Strasbourg, prijestolnicu Božića, gdje ćete doživjeti priču koja se svake godine iznova osmišljava, a najvažnije, priču koja je odoljela testu vremena od 1570. godine!

Pročelja i ulice grada prekrasno su ukrašeni, izlozi svjetlucaju, mirisi cimeta i začina lepršaju zrakom vraćajući sjećanja na djetinjstvo, a iz crkava odzvanjaju božićne pjesme. Tijekom prosinca Strasbourg je jedan od najosvjetljenijih gradova u Europi. Ulice, kuće, prozori i balkoni svjetlucaju svjetlima i ukrasima svake godine sve originalnijim nego prošle.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay