Apolitični

Stonski maraton prijateljstva

Na poluotoku Pelješcu, u gradiću Stonu i okolici – Ston Wall Marathon. Jedinstveni športsko-turistički događaj u Europi dijelom se trči po starim stonskim zidinama, najdužem očuvanom europskom obrambenom zidu, a ostatak utrke je po padinama, brdovitim predjelima uz more, po kamenim stazama i slično. Prije osam godina Stonjani su htjeli i na ovakav način skrenuti pozornost na sebe, pa je nekolicina atletičara entuzijasta pokrenula utrku koju je podržala lokalna zajednica, Društvo prijatelja dubrovačke starine i turističke zajednice grada, županije i države. Njihovi napori ujedinjeni su u izuzetno zahtjevan Ston Wall Marathon koji je prerastao u ekskluzivan događaj u kojem participiraju maratonci iz cijelog svijeta.
Prepoznat kao maraton zajedništva i ljubavi prema trčanju, održat će se i ove godine i to u nedjelju 20. rujna. Organizatori sa zadovoljstvom pozivaju zaljubljenike u kraljicu rekreacije da posjete ovaj slikoviti grad i njegove prelijepe zidine koje zasigurno daju poseban štih cijeloj priči.
Jedinstvena staza, divni i nezaboravni pogledi sa staze na očuvanu pelješku prirodu i otok Mljet, prijateljsko ozračje, ljubaznost domaćina i odlična organizacija garancija su da će i ove godine to biti jedan od ponajboljih svjetskih maratona. I zato dođite ovaj vikend u Ston i sudjelujte u maratonu prijateljstva.

Više u kategoriji: šport, zdravlje
Foto: ston-wall-marathon.com
D. Šabić, mag. nov.