Apolitični

Ston wall Marathon utrka s užitcima

Ston wall Marathon događaj je za sve ljubitelje trčanja. Trčati najdužim zidom u Europi jedinstveni je događaj kao i uživati u prirodnom okolišu trase kojom se trči!
Korak po korak 18. 9. 2016. trčat ćemo k cilju 9. Ston Wall Marathona. Jedinstveni je to sportsko-turistički događaj, pokrenut od nekolicine atletičara entuzijasta, koji se trči po stonskim zidinama, najdužem očuvanom obrambenom zidu u Europi. Uz podršku Društva prijatelja dubrovačkih starina i Turističke zajednice općine Ston i Dubrovačko-neretvanske županije, prerastao je u ekskluzivni događaj s maratoncima iz cijeloga svijeta. Odlična organizacija u prijateljskoj atmosferi, ljubazni domaćini i netaknuta priroda poluotoka Pelješca jamstvo su da će i ove godine maraton biti poseban užitak u gomili svjetskih maratona.

Ston wall Marathon

Maratonska je staza naporna, ali dobro osmišljena. Najteži dio, stonske zidine, trče se na samom početku, nakon laganog prvog kilometra, pripremljenog tijela i duha. Nakon zidina i prolaska kroz Ston, staza pruža priliku za odmor dvokilometarskim trčanjem ravnom stazom pored mora. Prijelaz preko prijevoja vodi u svijet veličanstvenih vizura na otok Mljet i uvalu Marčuleta. Povratak daje još jednu priliku za odmor nizbrdicom i ravnicom uz more do Stona, nakon čega slijedi razmjerno lagano valoviti put preko stonskog polja i Hodilja do okreta u Dubi Stonskoj odakle ostaje još sedam kilometara do ulaska u cilj u centru Stona.

Prijava na sljedećem linku: http://www.ston-wall-marathon.com/registration

Organizirajte svoje vrijeme, skupite hrabrost i snagu i sudjelujte u ovogodišnjem programu utrke Ston wall Marathon.