Apolitični

Što sve možete raditi u Noći muzeja: od razgledavanja za kućne ljubimce, do potrage za skrivenim blagom

Kad je riječ o samoj temi ovogodišnje manifestacije “Muzeji i nova publika” zagrebački Lovački muzej u tom smislu je došao na jednu po svemu sudeći neobičnu ideju – organiziraju razgledavanje za kuće ljubimce “koji imaju izuzetno zanimljiv sadržaj dostupan gotovo svim osjetilima”. Neki muzeji novu publiku pokušat će privući atraktivnim, zabavnim aktivnostima. Muzej grada Zagreba, recimo, premijerno će predstaviti escape game “Blago Crne kraljice” potragu za skrivenim blagom kroz postav, koju će, kako najavljuju uvesti i u redovitu ponudu.

Muzeju selfija i uspomena, osim fotofrafiranje te snimanje videa s eksponatima unutar muzeja, u obrnutoj sobi posjetitelji će moći usprotiviti sili gravitacije, a u zlatnoj kadi doživjeti jedinstveno iskustvo “kupanja u novcu”.

Na radionici koju organizira MSU “Drugačiji i jednaki” sudionici će pak posjetiti postav “MSU na dodir” te nastojati doživjeti umjetnost na drugačiji način – taktilno. Imati će priliku kretati se i istraživati okolinu sa povezima na očima, te gledanjem kroz simulacijske naočale. Dodirivanjem različitih materijala i površina pokušati ćemo polaznicima dočarati kakav je osjećaj ne vidjeti i na koji način se drugim osjetilima može doživjeti umjetnost.

Cijeli članak i više o ostalim postavama možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by StockSnap from Pixabay