Apolitični

Sto muzeja u Hrvatskoj uključeno u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja

Sto muzeja diljem Hrvatske obilježit će od 13. do 20. svibnja Međunarodni dan muzeja kada će izaći na ulice i trgove u nastojanju da se približe građanima otvorenim izložbama, interaktivnim radionicama, a ove godine prvi put i gastronomskim događanjima.

“Uloga muzeja kao središta kulture: budućnost tradicije” tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, a manifestaciju će tjedan dana obilježavati muzeji u Hrvatskoj te se različitim aktivnostima nastojati uključiti u život zajednice, najavila je u petak na konferenciji za novinare Tončika Cukrov, viša kustosica Muzejsko-informacijskog centra koji je inicijator i promotor manifestacije u Hrvatskoj.

Projekti su namijenjeni različitoj publici, djeci, obiteljima, osobama s invaliditetom, kao i osobama treće životne dobi. Značajno je i da će za Međunarodni dan muzeji izaći iz svojih zidova u javni prostor – na ulice, trgove, otoke. 

Ulaz na sva događanja je besplatan, a cjelokupni program obilježavanja 39. Međunarodnog dana muzeja dostupan je na internetskim stranicama Muzejskog dokumentacijskog centra www.mdc.hr.

Cijeli članak možete pročitati na: ezadar.rtl.hr

Foto: Pixabay