Apolitični

Što je ChatGPT i može li zamijeniti ljude?

Zaklada koju je prije sedam godina pokrenuo Elon Musk napravila je robota za razgovor koji je napredniji od svega što smo dosad imali prilike vidjeti

Što je ChatGPT?

ChatGPT je prototip robota za brbljanje (chatbota) temeljenog na umjetnoj inteligenciji, koji može razumjeti prirodni ljudski jezik i isporučiti prilično detaljan tekst koji djeluje kao da ga je napisao čovjek.

Kako ga se može koristiti?

Rani korisnici opisuju ga kao alternativu Gooleu jer može ponuditi opise, odgovore i rješenja kompleksnih pitanja, među kojima su načini pisanja računalnog koda, rješavanje projektnih problema i optimizacija upita.

Moguće ga je upotrijebiti za stvaranje sadržaja za web odredišta, odgovore na upite klijenata ili korisnika, davanje preporuka i stvaranje automatiziranih chatbotova.

GPT je već u ranoj fazi pokazao kako bi mogao proći ispite na fakultetu s odličnim ocjenama. Programeri su ga koristili za rješavanje problema s računalnim kodom pisanim opskurnim programskim jezicima za samo nekoliko sekundi.

Ali, zasad mu nedostaje utančanosti, vještina kritičkog razmišljanja i etičkog donošenja odluka, između ostalog, piše Guardian.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay