Apolitični

Što donosi Interface Video Art Festival 2020.

Interface je usmjeren na različitost u pristupu kreiranju kratkih audiovizualnih djela te predstavlja radove koji pomiču granice uobičajenog filmskog izražavanja

Prvo izdanje Interface Video Art Festivala, međunarodnog festivala koji okuplja umjetnike posvećene eksperimentiranju u području videoumjetnosti i stvaranju novih inovativnih filmskih formi, održat će se online od 14. do 18. prosinca 2020. godine, a predstavit će 45 odabranih kratkometražnih filmova koji će se besplatno moći pogledati na web platformi www.interface-festival.com.

Interface je usmjeren na različitost u pristupu kreiranju kratkih audiovizualnih djela te predstavlja radove koji pomiču granice uobičajenog filmskog izražavanja. Program je temeljen na istraživanju novih medija s fokusom na videoumjetnost i eksperimentalni film te nudi uvid u stvaralaštvo šireg kruga umjetnika bez unaprijed determiniranih kustoskih okvira, s fokusom na mlade autore, a uključuje i predavanja koja tematiziraju nove forme suvremenih umjetnosti.

Od ukupno prijavljenih 2500 radova selekcija festivala uključuje 45 videoradova iz 22 zemlje.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay