Apolitični

STIŽE VW ZA ŠAKU KUNA! Volkswagen najavljuje pohod s jeftinijom Jettom čiji modeli u Kini koštaju od 60.000 kn

Osam mjeseci od starta u Kini, podbrend VW-a u obliku jeftinije, samostalne marka Jetta na tom je golemom tržištu pronašao 81.000 kupaca.

Tako je samo u travnju ove godine kupcima isporučeno 13.500 automobila, što predstavlja otprilike 1 posto ukupnog najvećeg svjetskog automobilskog tržišta.

Nakon tog uspjeha, Volkswagen grupa razmatra načine za proširivanje tržišta za svoju jeftiniju marku koja je u početku bila zamišljena samo za kinesko tržište, piše Autonews Europe.

Posebice s obzirom na činjenicu da je nakon godina borbe da ponude snažnog rivala Renaultovoj “budget” marki Dacia, Volkswagen sada na dobrom putu.

Jetta ima nekoliko modela u ponudi : limuzinu VA3 i dva nova SUV modela VS5 i VS7, a svi se proizvode u VW-ovom zajedničkom pogonu s kineskim u FAW-om u Chengduu. Po svemu, najzanimljiviji je manji SUV model VS5 koji pokreće 1,4-litreni turbo benzinac od 150 KS  (drži većinu prodaje ili čak 80 posto), a stoji 12.000 dolara (ili preračunato tek 88.800 kuna). Sedanska limuzina VA3 pak stoji tek 8000 dolara ili 60.000 kuna!

Kad bi jeftinija Jetta došla u Hrvatsku biste li joj dali povjerenje kao pravim VW-modelima?

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay