Apolitični

Stiže novi dokumentarac o Beatlesima, fanovi će vidjeti hrpu neobjavljenog materijala

THE Beatles: Get Back, dugo očekivani novi dokumentarac slavnog Petera Jacksona, nastoji demistificirati raspad slavne četvorice i njihov odnos u posljednjim mjesecima prikazati u vedrijem svjetlu.  

Dokumentarac u tri dijela prati Johna Lennona, Paula McCartneyja, Georgea Harrisona i Ringa Starra u siječnju 1969. u pripremama za njihov prvi koncert u više od dvije godine. 

Koristeći višesatni dosad neprikazan arhivski materijal Jackson prikazuje i kako su Beatlesi napisali i snimili 14 novih pjesama za album u samo tri tjedna. 

Radi se o razdoblju dobro poznatom gledateljima dokumentarca Let It Be iz 1970. redatelja Michaela Lindsay-Hogga koji je u svom filmu naglasak stavio na napetosti i gorčinu unutar benda koji se raspao iste godine. 

Veliki ljubitelj Beatlesa Peter Jackson, najpoznatiji po trilogiji Gospodar prstenova, ne zamara se previše kreativnim nesuglasicama liverpulske četvorke. 

Filmom Get Back nastoji preoblikovati uvriježenu sliku o zadnjim godinama Beatlesa kao razdoblju razmirica i lomova te umjesto toga prikazuje članove benda koji se zabavljaju, šale i spontano stvaraju bezvremenske klasike.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay