Apolitični

STEVE VAI S DRUGE PLANETE – RASTURIO U ZAGREBU!

Steve Vai prezentirao je sebe i svoju glazbu, na trenutke kao nešto što baš nema previše dodirnih točaka s našim planetom. 

U maloj dvorani Doma sportova, odjekivala prava eksplozija gitarističkih pasaža, rifova i duela. Apsolutni majstor gitare Steve Vai ponovo je nastupio u Zagrebu. Da, čekali smo ga punih 11 godina, ali isplatilo se. Već od prve sekunde Vai je sa svojom mladom ekipom oduševio brojnu publiku.

Ovaj koncert pokazao je još jedan sjajan segment ove priče, a to je da osim nas “malo” starijih, bili su tu i brojni mladi ljudi. Mene to osobno jako veseli, jer to znači samo jedno, da i ovaj glazbeni žanr ima budućnosti i ima svoju publiku.

Učenik velikog Joea Satrianija otišao je još korak dalje u svojoj glazbenoj prezentaciji i svojoj viziji fuzije glazbe, životnih pogleda i predanosti umjetnosti.

Sve to slilo se u trenutku kada je publici predstavljena gitara s tri vrata, koju je “izumio” sam Vai u suradnji s Ibanezom s kojim surađuje i koji ga prate još tamo od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Shodno tome, “Teeth of the Hydra” narastajuća i vrlo impresivna skladba definitivno je obilježila ovu rasturačinu od koncerta.

Da ne vjeruješ! Ova glazbena priča, koju smo sinoć slušali uživo, istinska je glazbena bajka.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: soundguardian.com

Foto: Promo