Apolitični

Stephen Waarts i Andrey Gugnin na 67. Ljetnim igrama

Srijeda, 17. kolovoza, rezervirana je za sve ljubitelje klasične glazbe jer program Dubrovačkih ljetnih igara na pozornicu u Dvoru smješta dva talentirana glazbenika koja će vas odvesti na glazbeno putovanje od Mozarta do Stravinskoga.
67. Dubrovačke ljetne igre ne prestaju svoju publiku častiti probranim umjetničkim programom, pa će tako i ove srijede sve prisutne ljubitelje dobre glazbe odvesti „U susret budućnosti” s violinistom Stephenom Waartsom i pijanistom Andreyem Gugninom.

67. Dubrovačke ljetne igre: „U susret budućnosti”

„U susret budućnosti” glazbeni je program Dubrovačkih ljetnih igara, a svoje mjesto na pozornici će, osim najavljenih glazbenika, pronaći i američki pijanist Andrew Tyson, violinist Aleksej Semenek, pijanistica Inna Firsova te pjanist Yury Favorin koji će svojim klavirskim recitalom i zatvoriti program 24. kolovoza.
Stephen Waarts
Stephen Waarts mladi je violinist koji je svoju naobrazbu počeo graditi kod cijenjenih glazbenika poput Krishnabaia Lewisa, Jenny Rudin te Stevea Lightburna, a časopis „Strings magazine” njegovu tehniku sviranja naziva „posebnim umijećem za prirodni osjećaj i glazbenu dramatiku”.
Osvojivši brojne nagrade na prestižnim glazbenim natjecanjima poput natjecanja Queen Elizabeth ili Međunarodnom natjecanju mladih violinista Louis Spohr, privukao je pozornost glazbene kritike, ali je i stekao svoju publiku koja ga željno iščekuju na pozornici.
Svoju osebujnu talentiranost mladi glazbenih dokazuje i na području matematike osvojivši brojne nagrade na natjecanjima diljem zemlje.
Andey Gugnin


Njegov kolega, pijanist Andey Gugnin, redovni je član Moskovskog filharmonijskog društva za mlade talentirane glazbenike „Zvijezde 21. st.”, a svoju glazbenu vrijednost također je dokazao na brojnim natjecanjima u Rusiji, ali i u Zagrebu na Međunarodnom natjecanju Svetislava Stančića gdje je 2011. godine osvojio drugo mjesto.
Ova dva mlada i talentirana glazbenika dubrovačku će publiku, između ostaloga, počastiti Mozartovom sonatom za violinu u e-molu i Divertimentom za violinu i klavir Igora Stravisnskog, pa vjerujemo da će obostrano glazbeno zadovoljstvo biti ispunjeno u ovoj umjetničkoj večeri u Kneževom dvoru.
Cijene ulaznica kreću se od 75 do 300 kuna, a popis prodajnih mjesta možete pronaći na sljedećoj stranici https://www.ulaznice.hr/web/ctl_evt.jsp?act=priredba_info&p=9735&t=4.