Apolitični

Startup Europe Regata u Splitu

Poduzetnički put je kao plovidba, zahtjeva snagu ali i spremnost na rizike. Stoga je vaša konferencija “Startup Europe Regatta” pravi simbol oba tima, i onog u poslovnom okruženju i one posade na brodu – koncizno je svrhu i smisao po prvi puta organiziranog drugačijeg događanja iz poslovnog svijeta “naslonjenog” na jedrenje i regatu, iznijela Elida Marković iz Hrvatske obrtničke komore, pozdravljajući u srijedu točno u podne okupljene na splitskoj Rivi.

Naime Frane Šesnić, direktor zagrebačkog inovacijskog centra “Zicer”, odlučio je u dvodnevnom spoju business i jedrenja, okupiti mnoge stručnjake iz IT sektora, omogućiti mladim informatičarima koji žele oformiti start up firme, upoznavanje s investitorima ili pak kako ih u SAD-u vole zvati – poslovnim anđelima!

– Iznijet ćemo novitete iz blockchaina, te fintecha, umjetne inteligencije, te šest start upova, među kojima je i onaj splitski Tomislava Mamića “Distribank”. Ovo je javno predstavljanje što nas to čega u budućnosti, koje tehnologije i proizvode ćemo koristiti i kako se na to sve možemo pripremiti – rezimirao je dvodnevni događaj Frane Šesnić, najavljujući i ono po čemu su još posebniji od mnogobrojnih konferencija iz IT sektora:

– Jedriličarska regata! Prezentirat ćemo taj spoj uhodanog tima u uredu za kompjutorom i uigrane posade u kokpitu jedrilice na moru. To je prednost koju mi možemo ponuditi u Hrvatskoj, jer je i ovo prilika Split pozicionirati kao atraktivnu svjetsku lokaciju za organizaciju ovakvih događanja.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay