Apolitični

Sredinom listopada u Zagrebu se održava velika konferencija posvećena umjetnoj inteligenciji

Dvodnevna konferencija donosi predavanja i panele stručnjaka iz područja umjetne inteligencije, ali i AI pitch u kojem se traži najbolji i najperspektivniji startup koji razvija rješenja bazirana na AI.

Kada su iz hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju CroAI početkom prošle godine najavili kako Hrvatska ima priliku postati jedna od vodećih destinacija za istraživanje i razvoj umjetne inteligencije u Europi, mnogi su se na te najave samo nasmijali. S obzirom na to da i dalje živimo u državi opterećenoj birokracijom, papirima i pečatima (a optimizam ne daje niti posljednje izvješće o digitalnoj konkurentnosti Lijepe Naše), jasno je zašto mnogi takve ideje smatraju nemogućima i neostvarivim.

Udruga CroAI u potpunosti je posvećena spomenutom cilju te je, zahvaljujući i njima, Hrvatima među prvima u Europi postao dostupan besplatni tečaj Elements of AI, s kojim su umjetnu inteligenciji približili svima. Također, partneri su i podržavaju BIRD Incubator za umjetnu inteligenciju, a da se stvari na hrvatskoj AI sceni razvijaju u dobrom smjeru možemo vidjeti i na primjeru iz Lipika u kojem je ovaj tjedan 22 polaznika dobilo diplome AI Centra Lipik kao programeri i programerke u primjeni umjetne inteligencije.

Pored svega navedenog, CroAI organizira i konferenciju AI2Future koja će se ove godine održati u Kraš Auditoriumu u Zagrebu 14. i 15. listopada.

Za više informacija posjetite stranice konferencije AI2Future na kojima možete provjeriti cijelu agendu, kao i kupiti karte.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay