Apolitični

„Srcem za srce” za Žarka Kozomaru

„Srcem za srce” naziv je humanitarnog koncerta održanog za Žarka Kozomaru kome je potrebna ugradnja mehaničke pumpe za srce. Sama operacija bi se obavila u Zagrebu, a za nju treba skupiti iznos od 850.000 kuna .

Na ovotjednom glazbenom koncertu i folklorno umjetničkom programu nastupili su KUD-ovi iz Bosne i Hercegovine i Dalmacije i to: Napredak Knin, Sitni Tanac Šuica i mnogi drugi, plesna skupina LDF Livno i Paganini, KUD Kamešnica, Otok, kao i brojni svirači starih instrumenata.

Poseban gost je bila Amna Aganović iz Sarajeva koja je zapjevala sevdalinke, publiku je na noge digao poznati dalmatinski slavuj Džoni Gitara koji je izveo par svojih hitova među kojima su Stare kuće i Moja se draga napila, Pauče.

„Srcem za srce”

Nastupio je i poznati etno glazbenik i guslar Jure Miloš koji uz gusle svira i diple, svirale,frulu i sve stare instrumente. Sve je te večeri bilo u znaku humanosti i dobrih djela, pjevači i umjetnici nastupali su besplatno, kupovale su se slike i skulpture, a mnogi su donirali svoja sredstva uplatom na poseban račun i pozivajući humanitarni kontakt telefon.
Posebna zahvala ide likovnim umjetnicima, akademskim slikarima i kiparima koji su donacijskoj aukciji darovali svoje slike i skulpture.
Svega ovoga ne bi bilo da nije idejnih pokretača akcije Jure Semrena i crkvenih vjerodostojnika s fra Miroslavom Mitrovićem na čelu inicijalnog odbora za prikupljanje sredstava. Slike su se kupovale kako je tko mogao, a nekako se mnogi posebno zahvaljuju članovima Moto kluba Vukovi iz Livna koji su od svoga džeparca kupili jednu sliku koja će sada krasiti njihove klupske prostorije.


Inače, ova ljudska i humanitarna akcija nastavlja se i dalje putem humanitarnog telefona pozivom na broj 092/890882 čime donirate 2 KM. Akcija traje do 28.02.2017 god. Idemo pomoći spasiti još jedan život. Livno je pokazalo veliko srce, pokažite i vi!