Apolitični

„Srce ponosno za vukovarski vodotoranj” – 12. svibnja svi u Spaladium Arenu

 

Na konferenciji za novinare povodom skorašnjeg koncerta u Areni(12.05.) na kojem će nastupiti brojne hrvatske glazbene zvijezde, klape i KUD-ovi svi jednoglasno podržavaju glazbeno društveni projekt “Srce ponosno za vukovarski vodotoranj”

Sljedećeg tjedna Split će biti domaćin prvog u nizu koncerata koji glazbom, zajedništvom i druženjem pomažu obnovu vukovarskog vodotornja kao simbola hrvatskog grada heroja. Naime, u četvrtak 12. svibnja u 20:30 bit će glazbeno-humanitarni spektakl s velikim brojem glazbenih izvođača, kulturno-umjetničkih društava, dalmatinskih klapa i drugih glazbenih iznenađenja u splitskoj Areni pod nazivom „Srce ponosno za vukovarski vodotoranj”.

Tim povodom u splitskoj športsko-glazbenoj dvorani održana je konferencija za novinare na kojoj su ispred organizatora  govorili Željko Rašić, u ime  pokrovitelja Splitsko- dalmatinske županije, zamjenik župana Ante Šošić kao i pjevači među kojima su na presici bili Zorica Andrijašević – Donna, iz klape Dalmatinke Helena Petrinović i pjevačica grupe Magazin Andrea Šušnjara. Pjevači su potpuno suglasni kako ovaj projekt može ponovno pokazati da se pjesmom i zajedničkom akcijom može postići toliko potrebno zajedništvo, snaga i kulturna moć s ciljem svima nama jednakim – pokazati javnosti da je Vukovar i njegov vodotoranj svima u duši priklanjajući se tako i želji za njegovim razvijanjem, otvaranjem novih radnih mjesta i ostajanju mladih ljudi u tom lijepom dijelu Hrvatske. Među brojnim novinarima potporu glazbenom i društvenom projektu došao je dati i poznati splitski menadžer Ivica Bubalo koji,među ostalim, ističe da su mediji ti koji moraju u sljedećim danim odraditi svoj posao kako bi se u četvrtak u splitskoj Areni svi mogli radovati velikom pozitivnom učinku za naš herojski grad. Dodaje kako je Split u tome poseban i uistinu prednjači od svih naših gradova kada je humanost i dobrota u pitanju.
U nastavku vam donosimo i razmišljanja pokrovitelja i organizatora splitskog glazbenog događaja koji će se, sasvim sigurno, prenijeti u druge gradove Lijepe Naše, ali i dijaspore.

Video: Teo Peričić