Apolitični

Srce na sceni u Dalmaciji

Mjuzikl Srce na sceni Udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce iz Splita i Slavka Sobina, izvest će se 3. srpnja u 12 sati, u HNK-u, u sklopu 55. međunarodnog dječjeg festivala, te 26. srpnja, na Peristilu, u sklopu 61. splitskog ljeta.

Mladi članovi udruge osoba s cerebralnom paralizom Srce svojim su glumačkim i izvođačkim sposobnostima napravili istinsku hit-predstavu i tako doveli u pitanje brojne predrasude i ustaljene stereotipe o ljudima s posebnim potrebama. Uz pomoć autora i redatelja Slavka Sobina, i voditelja glazbene radionice udruge Marija Bavčevića, ali prije svega svojim velikim srcima, napravili su predstavu koja puni gledališta i nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Mjuzikl je odigran već 16 puta, a nastupi na MDF-u i Splitskom ljetu još su jedna potvrda izvrsnosti cijelog projekta, rada udruge Srce, glazbene radionice i odlična prilika da ovi mladi ljudi opet pokažu da ništa nije nemoguće.
Premijerno je izveden u prosincu 2013. godine, na velikoj pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Riječ je o veseloj, razigranoj i raspjevanoj predstavi, koju bismo žanrovski mogli krstiti i ljubavno-krimićkim trilerom u formi mjuzikla. Scenarij i režiju potpisuje Slavko Sobin, a u predstavi nastupaju Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić i mnogi drugi…

Lijepo je što će prvi srpanjski vikend u Šibeniku krenuti s mjuziklom naših dragih prijatelja iz Udruge Srce te što ćemo imati priliku ugostiti ga i na Splitskom ljetu.

Više u kategoriji: Glazba

Izvor i foto: HNK Šibenik

D. Šabić, mag. nov.