Apolitični

Sve je spremno za Robin Hood: Origins u Dubrovniku

Svjetsku slavu i glas o predivnom gradu na obali Jadrana Dubrovnik je stekao kao filmska kulisa za serijale koji su višestruko nagrađeni te su donijeli profit na različitim razinama gradu Dubrovniku, ali i Hrvatskoj, a to su serijali Igra prijestolja i Ratovi zvijezda.

Nakon proslavljena dva serijala čiji je veliki dio sniman na ulicama grada Dubrovnika i okolice, početkom prosinca u grad stiže i blockbuster Robin Hood: Origins. Filmska ekipa gradnju kulise za film najavljuje u prosincu, a sa snimanjem filma započet će se u veljači ili ožujku 2017. godine.

Iako sama najava snimanja blockbustera Robin Hood: Origins donosi dobar glas koji se daleko čuje, ni činjenica da je jedan od glavnih producenata film Leonardo di Caprio ne umanjuje veličinu još jednog filmskog projekta koji će grad Dubrovnik prezentirati u svijetu.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić naglašava iznimnu važnost same promocije grada u svijetu, ali i novčani profit koji ovakav projekt donosi Dubrovniku i Hrvatskoj zbog velikog budžeta samog filma, ali i zbog turističke atrakcije. Vlahušić naglašava da će ovim projektom Dubrovnik biti najtransparentniji svojom originalnom ljepotom do sada, budući da je u projektima kao što su Igra prijestolja i Ratovi zvijezda, zbog namještenih kulisa, umanjena i pomalo zanemarena izvorna ljepota grada.

Budući da će se cijeli dio snimanja na otvorenom odvijati u Dubrovniku, i filmska ekipa većinu će vremena provoditi u Hrvatskoj. Ekipa koju čini preko 1000 ljudi, tako će velik dio sljedeće godine provoditi u Dubrovniku, a među njima će se naći glumac Traon Egerton koji tumači glavnu ulogu u  filmu, Jamie Fox te kći frontmena benda U2 – Eve Hewson.

Kako naglašava gradonačelnik Andro Vlahušić, snimanje blockbustera Robin Hood: Origins u gradu Dubrovniku kreira jednu zanimljivu i vrijednu turističku razglednicu koju Hrvatska šalje u svijet, a činjenica da će se u Dubrovniku napokon pojaviti i zvijezda Leonardo di Caprio itekako doprinosi imidžu grada.