Apolitični

Spremni za skijanje! 5 super odredišta na kojima nećete bankrotirati!

Skijaške karte, oprema, prijevoz, ski škola – troškovi odmora na skijaškim padinama mogu brzo otići u nebo, i to prije nego se uopće otisnete na skijanje. No srećom, neka skijališta i dalje su relativno povoljna, a koja su to, doznajemo zahvaljujući Euronewsu.

Borovets, Bugarska

Najstarije skijalište u Bugarskoj – nalazi se na nadmorskoj visini od 1300 metara u planinama Rila. Većina staza (ukupno 58 kilometara) su široke, tako da su najprikladnije za početnike i srednje napredne skijaše. Dnevna skijaška karta košta oko 270 kuna.

Vogel, Slovenija

Vogel gleda na prekrasno Bohinjsko jezero, a nalazi se u nacionalnom parku Triglav. Na visinama do 1800 metara, jedno je od najviših odmarališta u zemlji i snijeg obično je zajamčen do travnja. Dnevna karta košta oko 250 kuna.

Grandvallira, Andora

U sendviču između Španjolske i Francuske, smjestila se malena Andora. Ipak, ima tri skijališta, a s 210 kilometara staza, Grandvalira je najveća i nudi mogućnosti za skijaše svih sposobnosti. Dnevni ski pas je nešto viši od 400 kuna.

Jahorina, Bosna i Hercegovina

Skijalište je bilo domaćin alpskim natjecanjima na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. Samo prošle sezone izgrađene su tri nove žičare, a dnevna karta stoji oko 260 kuna.

Poiana Brasov, Rumunjska

Najpopularnije rumunjsko skijalište – čije ime prijevodu znači “sunčani proplanak”. Dnevni ski pass je povoljan, oko 230 kuna.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay