Apolitični

Spremimo se za „Sinj Air Show 2016.”

Sinj će ove subote, 20. kolovoza biti u znaku velike manifestacije „Sinj Air Show 2016.” koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u organizaciji Aerokluba Sinj i grada Sinja.
Tim povodom je na sinjskom sportskom aerodromu (Piket) održana konferencija za novinare na kojoj su organizatori ove značajne manifestacije predstavili subotnji program na Piketu.

„Sinj Air Show 2016.”

– Ovogodišnji Sinj Air Show ima iznimno sadržajan program na kojem će sudjelovati 30 sudionika, a bit će i 26 zrakoplova i padobranskih skokova. Posjetitelji će moći vidjeti letove zrakoplovnih modela, mikro letjelica, bit će tu akrobatski letovi zrakoplovnih letjelica i aviona, letovi povijesnih zrakoplova, prikaz letačkih mogućnosti helikoptera, nastup mlaznih zrakoplova i sve završava nastupom akrobatske grupe Krila Oluje. – kazao je Tonći Panza.
Panza je istaknuo kako će posjetitelji u neletačkom dijelu programa imati priliku razgledati brojne zrakoplove, modelarsku i padobransku opremu te opremu za spašavanje iz zraka, isprobati simulator letenja, ali i razgledati izložbu fotografija i video projekcija aktivnosti Aerokluba Sinj.
Konferenciji je prisustvovao i sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin koji je kazao:
– Ovo je uistinu značajna manifestacija za naš grad. Ona je uz sportski značajna i za turistički dio. Vjerujem kako će u subotu brojni Sinjani, Cetinjani i njihovi gosti doći na ovu priredbu koja će pokazati izvrsnu organizaciju članova Aerokluba Sinj, a bit će to prigoda vidjeti nešto što se ne održava često na našem području, od različitih zrakoplova, padobrana, različite zrakoplovne tehnike i drugog sadržaja. – kazao je dogradonačelnik Ugrin, ističući zahvalu što je pokroviteljstvo nad ovom, za Sinj važnom manifestacijom, prihvatila predsjednica RH.
AKROBATSKI LETAČKI SHOW
U letačkom dijelu programa posjetitelji će moći uživati u:

– skokovima padobranaca
– letovima zrakoplovnih modela
– letovima mikrolakih letjelica
– letovima zrakoplova u formaciji
– akrobatskim letovima zrakoplovnih jedrilica
– akrobatskim letovima aviona
– letovima povijesnih zrakoplova
– prikazu letačkih mogućnosti helikoptera
– nastupu mlaznih zrakoplova
– prikazu pilotskih vještina akrobatske grupe Krila Oluje.
Prema najavama, uz brojne goste i uzvanike ovoj priredbi prisustvovat će i suprug Predsjednice, gospodin Jakov Kitarović koji će i svečano otvoriti manifestaciju „Sinj Air Show 2016.”
Tijekom konferencije posjetitelji su u prostoru kluba „Boss” mogli razgledati zajedničku foto izložbu s fotografijama snimljenim iznad Sinja, a koju su organizirali Foto-video udruga Sinj, HGSS-Split i Aeroklub Sinj.
Ulaz i parking na ovu zanimljivu manifestaciju su besplatni, a posjetitelje očekuje bogat gastronomski i zabavni program.