Apolitični

Sportski turizam, kako ga iskoristiti

Sportski turizam, kako ga iskoristiti saznajte u sljedećim danima u Makarskoj na kongresu koji će okupiti športske djelatnike, turističke menadžere i druge

SPORT – NEISKORIŠTENI POTENCIJAL TURIZMA

Makarska – domaćin 2. kongresa sportskog turizma 11. i 12. studenoga u hotelu Meteor

Grad Makarska domaćin je 2. Kongresa sportskog turizma koji će se 11. i 12. studenoga 2016., pod
visokim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović,održati u hotelu Meteor. Svečano otvaranje održat će se 11. studenoga u 11 sati, a među uzvanicima se očekuje
se i dolazak predstavnika državnog vrha. Osim Ureda predsjednice RH, pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo turizma, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Makarska.

Sportski turizam -kako ga iskoristiti

Partneri kongresa su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Aspira – Visoka škola za sportski i turistički menadžment u Splitu, Institut za turizam u Zagrebu i Splitski klub olimpijaca.
Organizator kongresa, agencija LUX promocija najavljuje opsežan program temeljen i razvijan na zaključcima Prvog kongresa održanog u Zagrebu 2015. godine.
– Pri formiranju programa pažljivo su praćeni trendovi sportskog turizma u svijetu te birane teme vezane za pozicioniranje sportskog turizama Hrvatske o kojima će govoriti naši znanstvenici i sportski stručnjaci relevantni na međunarodnoj razini. Kroz četiri atraktivna panela, naglasak će biti na zakonskoj regulativi i standardima, a poseban obol kongresu dat će mladi znanstvenici i stručnjaci na temu marketinga u sportskom turizmu, razvoja otoka i zaleđa Dalmacije. O samoj važnosti ove manifestacije dovoljno govori i činjenica da će realizaciju kongresa pratiti i Međunarodna udruga za razvoj sportskog turizma – International Research Network In Sport Tourism (IRNIST) – potvrdila je Sunčana Matić iz agencije LUX najavivši i neke od stručnjaka koji će sudjelovati na kongresu.


– Znanstveni odbor kongresa objedinjuje tim uglednih međunarodnih recenzenata, na čelu s ravnateljem znanstvenog odbora prof. dr. sc. Nevenom Šerićem koji će održati predavanje „Potencijal sportskog turizma za produljenje sezone i jačanje konkurentnosti destinacije”. Svoja predavanja održat će i doc. dr. sc. Dražen Čular na temu „Online edukacijski programi (učenje na daljinu) i znanstveni resursi kao potencijal za promociju i razvoj sportskog turizma” te doc. dr. sc. Mladen Miškulin u sklopu panela o razvoju vodenih sportova. Hrvatski klub olimpijaca u realizaciji kongresa sudjeluje na realizaciji panela „Sportaši nakon profesionalne sportske karijere”. Stipe Božić govorit će u sklopu panela o razvoju sportskog turizma u brdsko-planinskom području Hrvatske, na temu razvoja cikloturizma Hrvatske govorit će Denis Špadina, predsjednik Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije te direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, s posebnim osvrtom na ekspanziju u Dalmaciji – istaknula je Matić dodavši kako će svoj doprinos kongresu dati i lokalna Turistička zajednica te Javna ustanova Park prirode Biokovo.
Cilj kongresa je aktivirati državni sektor u prepoznavanju sporta i sportskih stručnjaka kao značajnih resursa te mogućnosti konkretnog razvoja turizma i gospodarstva Hrvatske putem do danas neiskorištenog potencijala – sportskog turizma.
Opširnije informacije o sadržaju kongresa, prijavama radova i smještaju moguće je pogledati na web stranici kongresa: http://sportskiturizamkongres.com/