Apolitični

Športaši Solina – sjajna slika grada

U organizaciji Solinske zajednice sportova u Domu Zvonimir, krajem siječnja svečano su proglašeni najuspješniji solinski klubovi, sportaši, trener, nadareni i sportski djelatnici u 2015. godini. Komisija za najbolju sportašicu izabrala je Luciju Babić, boksačicu Salone, juniorsku državnu prvakinju i reprezentativku Hrvatske. Najuspješniji sportaš je Petar Gorša, strijelac Dalmacijacementa, koji je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu, a u prošloj godini je bio viceprvak Hrvatske u gađanju zračnom i MK puškom, te srebrni na Europskim igrama u Azerbajdžanu. U kategoriji za najbolji muški klub nagrada je pripala Gradskom šahovskom klubu Solin – Cemex, koji je prošle godine osvojio osmi naslov ekipnog prvaka Hrvatske i bio finalist Kupa RH. U ženskoj konkurenciji najuspješnija je ekipa Streljačkog društva Dalmacijacementa, koje su potvrdile renome, te postale prvakinje i pobjednice Kupa RH u više kategorija i uzrasta. Državne prvakinje su u seniorskoj konkurenciji MK puškom i viceprvakinje zračnom puškom, a prvakinje su u mlađim uzrastima MK i zračnom puškom. Nagrada je uručena predsjedniku GŠK Solin Cemex, Radi Protiću, dok su izostali predstavnici Dalmacijacementa, navodno zbog ranije planiranog turnira Super kupa u Njemačkoj u sklopu priprema za EP u Mađarskoj. Najuspješnijim trenerom u protekloj godini drugi put uzastopno proglašen je Ivica Brešković, trener Kluba dizača utega Solin. Nagradu za dugogodišnju uspješnu sportsku djelatnost pripala je posthumno, nedavno preminulom Andriji Uvodiću, koja će biti naknadno uručena.

Izabrani su i daroviti športaši, njih devet: Marin Medvidović (JK Solin), Marijeta Prkić (ŽKK Salona), Katarina Duić Plumtree (TK Dalmacijacement), Ivan Bodrožić (NK Solin), Ivka Kljaković-Gašpić (ŽRK Petason-Vranjic), Oriana Jaić (SD Dalmacijacement), Leon Melvan (RK Solin), Dino Đale (KDU Solin) i Marta Vrlić (GK Salto).
Posebno priznanje za postignute uspjehe u sportu, sportašu iz grada Solina, koji nije član solinskog kluba, pripalo je rukometašu francuskog HBC Nantesa Šimi Iviću, bivšem igraču Solina, Splita, Nexe i Pivovarne Laško. Kapetan Rukometnog kluba Solin Fabijan Vrgoč, proglašen je najboljim športašem u kolektivnom športu. Za 35 godina uspješnog rada priznanje je dodijeljeno malonogometnom klubu Solin, članu 1.HMNL, a za 30 godina Streljačkom klubu Voljak, višestrukom prvaku i pobjedniku kupa RH u disciplini skeet. Nagrade su uručene predsjednicima Stjepanu Andrijaševiću i Goranu Podrugu. Posebno priznanje je dobio je bivši ragbijaš i predsjednik Zajednice sportova Branimir Marović, vlasnik tvrtka Mramor-Granit, koji sve ove godine donira nagrade najboljim klubovima i sportašima u gradu Solinu. Nagrade i priznanja na zadovoljstvo svih prisutnih uručili su dogradonačelnici Solina Dalibor Ninčević i Josip Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Renato Prkić i predsjednik organizatora Nikola Tokić.

Više u kategoriji: Šport
Izvor i foto: solin.hr (Miro Podrug i Jakov Teklić)
D. Šabić, mag. nov.