Apolitični

U Splitu se slavi Međunarodni dan mladih

Međunarodni dan mladih priprema splitska organizacija Savjet mladih grada Splita kao petodnevni program koji će obilovati kulturnim i zabavnim događanjima kako bi se upriličio dan koji nas podsjeća da upravo na mladima svijet i treba graditi.
Naime, Savjet mladih grada Splita u suradnji s Erasmus studentskom mrežom, Klubom mladih Split, Podvodnim istraživačkim klubom Sveučilišta u Splitu, Dea Dia Dance Studiom te koalicijom Udruge mladih i ROMB, organizirali su višednevni program koji će obilovati brojnim aktivnostima, radionicama, sportskim aktivnostima te plesnim i glazbenim poslasticama.
Program započinje u utorak, 9. kolovoza predavanjem o bullyingu te njegovom utjecaju na socijalizaciju mladih. U vremenu kada se mnogi boje progovoriti o problemu bullyinga, iz Savjeta mladih grada Splita nadaju se da će na ovaj način potaknuti razmišljanje i razgovor o ovom učestalom i velikom problemu.
Svi željni putovanja te upoznavanja novih ljudi i kultura svoju će znatiželju zadovoljiti na radionici Europa u pokretu: Potraga za blagom. Za zabavni dio prvog dana programa zadužena je plesna skupina iz Dea Dia Dance Studia.

Međunarodni dan mladih


U srijedu, 10. kolovoza, u Klubu mladih Splita, mlada i perspektivna Petra Leksovac svojom izložbom „Dizajn dalmatinskog dijalekta” kroz grafički dizajn pokazat će svim prisutnima na koji način se spaja umjetnost i inovativnost.
Treću večer za redom, također u prostoru Kluba mladih Split, organizirana je Živa knjižnica na temu tolerancije, a za zabavni dio večeri pobrinut će se Studio smijeha sa svojim stand-up nastupom.
Dana 12. kolovoza u 19 sati ROMB organizira koncert na kojem će nastupati izvođači iz Splita i Beograda, Inconteur, Dead Bubble Thing te Kanda kodža i Nebojša.
Posljednji dan programa, u jutarnjim terminima na Zvončacu, Podvodno-istraživački klub Sveučilišta u Splitu i UPA Rostrum Split priuštit će vam radost ronjenja te ćete uz pomoć instruktora naučiti kako ispravno roniti i biti u mogućnosti dobiti jedno novo nezaboravno iskustvo. U 17 sati očekuje vas Sportski piknik koji epitet „sportski” nosi s ponosom zbog programa u sklopu kojeg će mladi moći voditi rat vodenim balonima, dobacivati se frizbijem te čak i zaigrati balote.
Na Zvončacu će također biti organiziran i Vinil Bazar na kojem ćete moći razmijeniti svoje stare ploče, knjige ili stripove s ostalim sudionicima programa.
Za sudjelovanje u programu možete se prijaviti na savjetmladih@split.hr te tako podržati program ove bogate i zanimljive suradnje organizacija, a sve s ciljem obilježavanja Međunarodnog dana mladih i buđenja svijesti o potrebi razvijanja kreativnosti i otvorenosti mladih.