Apolitični

Splitsko ljeto: ‘covid pokriveni‘ će na predstave bez maski. Opere će biti u izobilju…

dr. Nonković je kazala da neki gledatelji neće morati nositi maske. To su cijepljeni, negativni na COVID-19 i oni koji su ga preboljeli.

Opera će premijerno na otvaranju 14. srpnja na Peristilu izvesti verističku jednočinku Pietra Mascagnija “Cavalleria rusticana” pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića u režiji Jelene Bosančić.

Međutim, kako je naveo ravnatelj Opere Jure Bučević, tu su i lanjski “Lombardijci”, koje je vidio veoma mali broj gledatelja, tradicionalni “Nabucco” te “Ero s onoga svijeta” u Vrlici, koji je prošloga ljeta bio odgođen.

Ravnateljica Drame Marina Vujčić je kazala da se dramski program oslanja na dva nosiva stupa, dva ženska lika – Juditu i Gloriju.

Marina Vujčić spomenula je i niz gostovanja, a posebnu pozornost skrenula na predstavu izraelskog pisca Jacoba Buchana “Zvižduk – moja majka je bila Mengeleova tajnica”. 

Ravnatelj baleta Ilir Kerni najavio je dvije premijere. Aaron Kok, solist Baleta HNK Split, predstavit će se publici kao koreograf s predstavom “Venatus/Migrations”, a francuski koreograf Thierry Malandain s baletnom dvočinkom “Mozart à 2 & Don Juan”.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay