Apolitični

Splitski virtuoz Srđan Bulat očarava Zadrane

 

Zadar ne spava ni danju ni noću. Bogat i raznovrstan kulturni i glazbeni program za svakoga po nešto nudi. Već ove subote, 18. srpnja s početkom u 21 sat, zadarsku će srednjovjekovnu rotondu ponovno ispuniti zvuci gitare. Ove će se godine na Glazbenim večerima u Sv. Donatu zadarskoj publici po prvi put predstaviti mladi splitski virtuoz Srđan Bulat.

Sa samo dvadeset devet godina Bulat je ostvario zaista zavidnu karijeru i vrhunsko obrazovanje. Nakon diplome u klasi D. Petrinjaka na zagrebačkoj Muzičkoj Akademiji, prije godinu dana stekao je i diplomu na Kraljevskoj akademiji u Londonu. Najviše nagrade na brojnim natjecanjima svjedoče o izvrsnosti tog skromnog glazbenika, a njegov je potencijal već zaokupio pozornost i dviju uglednih izdavačkih kuća – RTVE Música i Naxos. Ovo je ljeto krenuo glazbenim putovima Mediterana koji gitari, tom lirskom instrumentu, nudi obilje najljepših glazbenih komada.

Bulat će u subotu koncert otvoriti djelima talijanskog virtuoza G. Regondija i španjolskih majstora, A. G. Abrila i F. Tarrege te nezaobilaznog I. Albéniza. Suita Mediterana hrvatskog skladatelja Ž. Brkanovića u tri će stavka predstaviti tri mediteranske kulture – španjolsku, talijansku i hrvatsku. Bulatov program obuhvaća djela još tri domaća skladatelja: Fantaziju O. Jelaske, Rondoncino croato G. Listeša i Tri trubadurske Stjepana Šuleka.
Unatoč brojnim priznanjima i nagradama, mladom je gitarističkom virtuozu Bulatu karijera zapravo tek krenula.
Zadar zaista zna prepoznati mlade glazbene zvijezde, umjetnike koji će sigurno nastupati na svjetskim, glazbenim, ozbiljnim pozornicama prenoseći svoju kvalitetu i obrazovanje na sve koji rado posjećuju ovakve i slične glazbene događaje, i uz to promoviraju svoj lijepi Split, Dalmaciju i turističku i glazbenu Hrvatsku.

Više u kategoriji: Glazba

Info i foto: Koncertni ured Zadar

D. Šabić, mag. nov.