Apolitični

Splitski rotarijanci o zdravlju i humanosti

Pričalo se i raspravljalo o zdravlju, i o njemu je dobro što više znati. Zaključak je s ovogodišnjeg četvrtog foruma kojeg je organizirao Rotary klub Split u splitskom hotelu Park u kojem se okupilo dvjestotinjak članova, prijatelja i simpatizera Rotary kluba. Kako je zdravlje najvažnije za čovjeka, odlična posjećenost ne čudi organizatore koji su i više nego zadovoljni ovogodišnjim forumom na temu koja je jako bitna za čovjeka, društvo i općenito svijet.


Ideja je , potvrđuju nam domaćini, da se o zdravlju progovori kroz odrednice Svjetske zdravstvene organizacije koja ga definira kao potpuno tjelesno, psihičko i socijalno blagostanje, a ne izostanak bolesti. Dakle, govorilo se zaista o zdravlju, ne o bolesti(ma).
Prof. dr. sc. Damir Roje predsjednik RC Split s zadovoljstvo je pozdravio sve nazočne te istaknuo kako već nekoliko godina dobri ljudi Splita /članovi Rotary kluba/ prikupljaju potrebita sredstva za razlite humane svrhe prisjećajući se tema foruma kao što su. Što radi Rotary?,Majka i dijete, i prošlogodišnja priča o nezaposlenosti. Svima je zahvalio na zajedničkom radu i aktivnoj društvenoj potpori, a intrigantan uvod u Forum osigurao je Dragan Despot, renomirani i višestruko nagrađivani dramski glumac i nacionalni prvak Drame HNk u Zagrebu koji je nazočne pozdravio monodramom „Na rubu pameti“, Miroslava Krleže.
RC Split ovim događajem i dalje potvrđuje svoju otvorenost prema javnosti u gradu u kojem živi. Pokazuje da mu je humanitarni rad, za koji je 2010. godine dobio nagradu grada Splita, samo jedan od aspekata djelovanja i služenja zajednici. Na kraju dodaju te se nadaju da će zaključci imati značajan odjek i pomoći u vraćanju na izvorno i holističko poimanje ljudskog zdravlja.

Više u kategoriji: Zdravlje; Obrazovanje
Foto: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.