Apolitični

„Splitski moti – plesom protiv nasilja”,uključite se i vi

U proslavi Sudamje jedno od tradicionalnih načina obilježavanja je projekt „Splitski moti – plesom protiv nasilja” u kojem će i ove godine sudjelovati splitski srednjoškolci 5. svibnja s početkom u 18:30. Podržite ga i vi!

 

Ovaj projekt tradicionalno se održava od 2011. godine u organizaciji Sportsko-plesnog kluba Amber i uz podršku fg Splita, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice grada Splita, a u sklopu programa proslave svetog Dujma, dana grada.
Voditelji plesnog kluba Boris Bučević i Andrea Kaliterna ističu kako je manifestacija dio projekta „Splitski moti – plesom protiv nasilja” rezultat iznimno dobre suradnje kluba i splitskih srednjih škola, a oni kao profesionalci s radošću se uključuju u spomenuti projekt kao profesori tjelesne i zdravstvene kulture uz volontere u radu s djecom i mladima.
– Ovim projektom se kroz plesne radionice nastoji mladima ponuditi sadržaj boljeg upoznavanja kulturno-povijesne baštine grada u kojem odrastaju, te ih se usmjerava na očuvanje tradicije.


Dugoročni cilj projekta je aktivno uključiti djecu i mlade u osnovnim i srednjim školama u prevenciju vršnjačkog nasilja kroz plesnu edukaciju, kojom bi se omogućilo međusobno upoznavanje, povezivanje i razvijanje pozitivnih odnosa, osvještavanje potrebe za zajedništvom i međusobnom komunikacijom te poticanje na toleranciju i uvažavanje – poručuju iz SPK Amber.

Glavni dio programa je defile svih sudionika projekta, od najmlađih do najstarijih, od zgrade HNK-a do Rive i izvođenje starih splitskih plesova- morfine, što će učiniti splitski srednjoškolci.

Organizatori vas sve pozivaju da upotpunite ovaj događaj koji započinje okupljanjem ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u 18:30, a potom će povorka sa srednjoškolcima krenuti od HNK-a, Marmontovom ulicom do Rive, predvođena limenom glazbom i mažoretkinjama. Priključite se i vi!

Izvor i foto: visitsplit.com