Apolitični

Splitski festival u hrvatskoj metropoli

Bar na jedan dan Splitski festival seli se s Prokurativa u zagrebački hram glazbe, u koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, te tim činom povodu svoje 55. godišnjice ta manifestacija prvi put gostuje u metropoli.
U Zagrebu će 2. ožujka u KD Lisinski nastupiti najomiljeniji sudionici splitskih festivala s Prokurativa među kojima su : Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Marijan Ban, Neno Belan, Hari Rončević, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Ana Opačak, Đorđi Peruzović i Ivo Amulić, Damir Kedžo i drugi. Kako ističe direktor splitskog festivala zabavne glazbe Tomislav Mrduljaš, ovo je dar Zagrepčanima i svima kojima su u sjećanju ostale neke od najljepših pjesama poput Vicina “Pisma ćali”, Arsenove “Vraćam se”, Oliverova “Galeba”, Mišine “Proplakat će zora”, Tomine “Leute moj” ili legendarne Merine i Tedijeve “Konobe”, kao i nekih drugih vječnih melodija koje ama baš nikada ne zastarijevaju.
Organizator Tomislav Mrduljaš, proslavljeni skladatelj i direktor Splitskog festivala, jamči nezaboravnu večer o kojoj će se dugo pričati posebno u zagrebačkoj glazbenoj javnosti.
Dođite u KD Lisinski i uživajte u melodijama s kojima su se odgojile mnoge generacije naraštaja.

Više u kategoriji: Glazba
D. Šabić, mag. nov.