Apolitični

Splitska zračna luka bilježi rast putnika

Splitska zračna luka ovog je vikenda do ponoći zabilježila 150 dolazaka zrakoplova. To je ohrabrujuća vijest na početku glavne turističke sezone.

Putnika u oba smjera bilo je oko 38.000 tisuća, što je desetak posto više nego zadnjeg vikenda u lipnju 2015. godine, doznaje se od voditelja službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci, Mate Melvana.
„U dosadašnjem dijelu lipnja promet putnika kroz splitsku zračnu luku je veći za oko 15 posto u donosu na isto razdoblje prošlogodišnjeg lipnja, a u prvih pet i pol mjeseci ove godine ostvaren je promet oko 503.000 putnika, što je za 10,2 posto više u usporedbi s prvih pet i pol mjeseci prošle godine,” rekao je Melvan za Hinu.

Splitska zračna luka

Dodao je kako je u svibnju ove godine prvi puta u povijesti splitske zračne luke ostvaren promet veći od 200.000 putnika tijekom tog mjeseca.
Istaknuo je kako se ove godine obilježava i 50. godišnjica otvaranja splitske zračne luke, te se očekuje da će po prvi puta u njenoj povijesti promet putnika biti veći od dva milijuna tijekom jedne kalendarske godine.
Istaknuo je kako je splitska zračna luka zrakoplovnim linijama povezana sa 100 destinacija u 23 države svijeta.